Wasserijbeheer voor leveranciers

Met schoonmaakbeheer weet je altijd hoeveel stuks je op voorraad hebt en hoeveel stuks extern worden gewassen. Ook kapotte geleverde wasartikelen worden geregistreerd.

Opslag en drankbeheer

Naast wasgoedbeheer heeft Cloudrooms een opslag- en drankbeheer. Dit helpt je bij het tijdig bestellen en factureren van verbruiksartikelen en minibar.

Klantenbeheer op bedrijfsnaam

Voor elke klant kan een bedrijf (of organisatie) worden gedefinieerd. Zo kunnen bijvoorbeeld klanten kunnen gegroepeerd worden op bedrijvsniveau om zo speciale prijzen (per bedrijf) in te stellen, het factuurbeheer te vereenvoudigen en specifieke statistieken te creëren.

Klantinformatie en geschiedenis

Alle essentiële informatie over klanten wordt bij de boekingsinvoer automatisch opgeslagen. Ook speciale verzoeken en andere informatie kan worden vastgelegd en ingezien worden. Ook informatie over eerdere overnachtingen en omzet is automatisch zichtbaar.

Voorzieningen definiëren en vastleggen

Voorzieningen zoals airconditioning, bad of douche, zitgedeelte of uitzicht op het meer kunnen worden gedefinieerd en toegewezen aan de afzonderlijke kamercategorieën en ook aan individuele kamers.

Kamercategorieen

Kamercategorieën kunnen naar believen worden gedefinieerd. Afkortingen kunnen vrij worden gekozen en de volgorde van de kamers in het boekingsplan kan vrij worden bepaald. Kamers kunnen worden gegroepeerd en aangrenzende kamers kunnen worden ingesteld.

Dagelijkse informatie

De dagelijkse informatie slaat belangrijke informatie op voor alle werknemers, die ook als herinnering in de chat wordt opgenomen. Ingevoerde informatie wordt aan het begin van de dag automatisch naar gebruikers verzonden via de chat, die een nuttige herinnering biedt voor noodzakelijke taken of evenementen op die dag.